Telefoonnummer

+31619503277

E-mail

info@b-esthetics.nl

Openingstijden

Ma-Vrij: va 9:00 Zat: va 10:00

Wat is Botox?

Botox behandeling met botuline toxine type A om rimpelvorming te onderdrukken. Botox is een merk, andere botuline toxine merken zijn Vistabel, Azzalure, Dysport en Bocouture. Botox remt niet alleen de spierbewegingen die rimpels veroorzaken, maar wordt ook ingezet tegen migraine, overmatig zweten en tandenknarsen.

De werking van Botox

Rimpels verdwijnen doordat Botuline toxine de prikkel van zenuw naar spier blokkeert. Hierdoor wordt deze minder krachtig.

Botuline toxine is een eiwit dat wordt aangemaakt door de bacterie Clostridium Botulinum toxine (BTX). Dit eiwit wordt in de spiervezels van mimisch spieren gespoten. Dit zijn spieren die verantwoordelijk zijn voor de lijntjes die ontstaan bij mimiek, zoals fronslijnen en kraaienpootjes.

De Botox behandeling

Voordat je wordt behandeld krijgt je eerst een consult. We kijken of er geen bezwaren zijn tegen deze behandeling. Vervolgens maken we het plan.

Tijdens de Botox behandeling wordt het eiwit met een naaldje in de spier gebracht. De behandeling zelf duurt een paar minuten. Door een goed consult duurt het totale bezoek echter zeker dertig minuten. De behandeling voelt als kleine speldenprikjes. Verdoving is niet noodzakelijk.

Botox behandeling

Rimpels verminderen in vier stappen

Stap 1: een afspraak maken
De eerste stap naar een jongere uitstraling is het maken van een afspraak voor een eerste consult. 

Stap 2: het consult
Tijdens het eerst consult bespreken we uw wensen en stellen een persoonlijk behandelplan op.

Stap 3: de behandeling
De daadwerkelijke behandeling met Botox duurt slechts een paar minuten. Een verdoving is niet noodzakelijk: het toedienen van de Botox voelt als kleine speldenprikjes.

Stap 4: de nazorg
Direct na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen zijn. Dit trekt vanzelf weer weg. 48 uur na de behandeling is het effect zichtbaar en na ongeveer 2 weken is het resultaat optimaal. Na 3 tot 6 maanden is de Botox uitgewerkt en kun je een herhaalbehandeling ondergaan.

Natuurlijk resultaat

Een goed uitgevoerde Botuline toxine behandeling is erg mooi en je kunt niet zien dat je behandeld bent. Som zie je te duidelijk dat iemand behandeld is met Botox en niet meer kan fronsen, lachen of verbaasd kijken. Dit is vaak een bewuste keuze van deze mensen.  Door terughoudend te werk te gaan zorg ik voor een natuurlijk resultaat.

Het effect van Botox

Het effect van de behandeling treedt 48 uur na de injectie in.  Het resultaat is na 10 tot 14 dagen goed zichtbaar. Doordat er weer nieuwe zenuweinden aangroeien om de zenuwen te vervangen, neemt de mogelijkheid om de spier aan te spannen weer toe. Het effect van Botox houdt drie tot zes maanden.

Bij regelmatige behandeling met Botuline toxine blijft de werking langer. Het resultaat van Botox is nooit blijvend.

[instagram-feed]